top of page

Kesembuhan EmosiDia menyembuhkan mereka yang patah hati dan membalut luka mereka. Mazmur 147:3


Pada masa ini, kita memberi tumpuan kepada penyembuhan emosi. Tuhan adalah Penyembuh yang menyembuhkan orang yang patah hati dan membalut luka mereka. Kita boleh membawa semua parut emosi kita kepada-Nya, menyerahkannya kepada-Nya dan memohon kesembuhan daripada-Nya.


Marilah kita percaya bahawa Tuhan mempunyai kuasa untuk menyembuhkan dan bahawa kasih karunia-Nya cukup untuk kita. Marilah kita memohon agar hati kita terbuka kepada kuasa penyembuhan-Nya dan agar kita lebih sedar akan kasih setia-Nya kepada kita.Doa:

Tuhan, saya membawa semua parut emosi saya kepada-Mu pada masa ini. Saya memohon agar Engkau menyembuhkan hati saya yang patah dan membalut luka saya. Saya percaya, Tuhan, bahawa Engkau mempunyai kuasa untuk menyembuhkan yang terluka dan menyembuhkan yang patah. Rahmat-Mu yang tidak terhingga cukup untuk memenuhi keperluan saya.


Tuhan, saya memohon agar Engkau memberi saya hati yang terbuka kepada kuasa penyembuhan-Mu. Bantu saya untuk melepaskan kesakitan, kekecewaan dan trauma yang saya bawa dalam hati saya. Bimbing saya untuk percaya bahawa Engkau bekerja dalam hidup saya, walaupun saya tidak melihatnya. Kurniakan saya kesedaran yang semakin meningkat tentang kasih setia-Mu kepada saya.


Terima kasih, Tuhan, kerana Engkau adalah Penyembuh yang sempurna. Saya serahkan semua luka emosi saya kepada-Mu dan memohon kesembuhan-Mu yang berkuasa. Biarkan rahmat-Mu yang tidak terhingga menyembuhkan setiap bahagian hati saya yang terluka dan membawa penyembuhan yang mendalam. Saya bersyukur kerana kasih sayang-Mu yang tidak berbelah bahagi sentiasa bersama saya.


Saya mempersembahkan doa ini dalam nama Yesus, yang membawa kesembuhan dan harapan. Amin.

Comments


bottom of page