top of page

Kebebasan daripada Keagamaan


Kerajaan Allah bukanlah soal makan minum, tetapi soal perbenaran dan kesejahteraan serta kegembiraan dalam Roh Kudus. Orang yang mengabdikan diri kepada Kristus dengan cara ini akan diredai Allah dan disukai manusia. Roma 14:17-18


Semasa berdoa, minta Tuhan membebaskan anda daripada hanya mengikuti peraturan dan bergantung pada diri sendiri. Tiada yang dapat menyelamatkan melainkan darah Yesus. Mintalah Tuhan untuk memenuhi hati anda dengan kedamaian dan kegembiraan yang datang dari kepercayaan bahawa kasih dan belas kasihan-Nya cukup untuk anda.


Doa:


Ya Tuhan,


Saya memuji-Mu untuk ayat yang dinyatakan dalam Kitab Roma. Saya bersyukur kerana Kerajaan-Mu bukan hanya berkaitan dengan makanan dan minuman, tetapi melibatkan kebenaran, kesejahteraan, dan kegembiraan yang datang dari Roh Kudus. Saya sedar bahawa mengikut peraturan tanpa mengetahui kasih karunia-Mu adalah sia-sia. Oleh itu, saya berdoa agar Engkau membebaskan saya daripada sikap beragama yang kosong.


Ya Tuhan, saya memohon kepada-Mu untuk membebaskan hati saya daripada mengikuti peraturan tanpa menyedari kehadiran-Mu dalam hidup saya. Bimbing saya untuk menyedari bahawa hanya darah Yesus yang dapat menyelamatkan saya dan memberikan kehidupan yang benar. Saya mengakui bahawa kasih sayang dan belas kasihan-Mu cukup untuk saya.


Penuhi hati saya dengan kedamaian dan kegembiraan yang datang dari kepercayaan kepada kasih dan rahmat-Mu yang tidak terhingga. Berilah saya kekuatan untuk melepaskan diri dari belenggu agama dan bergantung pada kasih karunia-Mu dalam segala hal.


Ya Tuhan, saya berdoa agar saya sentiasa bergantung pada kasih karunia-Mu dan mempunyai hubungan yang mendalam dengan-Mu melalui Roh Kudus. Biarkan hati saya dipenuhi dengan kegembiraan sejati yang datang dari hadirat-Mu.


Dalam nama Yesus saya berdoa, amin.

Commentaires


bottom of page