top of page

Mengelola Waktu dengan BijakHiduplah dengan hati-hati – bukan seperti orang tidak arif tetapi sebagai orang bijaksana, dan pergunakanlah setiap peluang dengan sebaiknya kerana ini zaman durjana." (Efesus 5:15-16)


Refleksi Ringkas:

Hari ini, mari kita bercakap tentang kepentingan mengurus masa dengan bijak. Masa adalah anugerah yang sangat berharga yang Allah berikan kepada kita. Marilah kita hidup dengan penuh perhatian dengan masa kita, mengutamakan apa yang penting, dan menggunakan masa kita untuk tujuan yang baik. Dengan memanfaatkan masa kita sebaik mungkin, kita dapat hidup dengan tujuan dan memuliakan Tuhan dalam segala hal yang kita lakukan.


Doa:

Tuhan yang Maha Bijaksana, ajarlah kami untuk menguruskan masa kami dengan bijak. Bantu kami memahami kepentingan masa dan berikan kami kebijaksanaan untuk memilih keutamaan yang betul. Jadikan kami orang yang bertanggungjawab dalam menggunakan masa yang telah Engkau berikan kepada kami. Biarkan setiap detik kami dipersembahkan sebagai persembahan yang bermakna kepada-Mu. Dalam nama Yesus, amin.

Comments


bottom of page