top of page

Menjaga Komitmen Anda Dalam Perkahwinan


Bacaan: Ibrani 13:4 Hendaklah perkahwinan dianggap mulia oleh semua, dan tempat tidur dijaga supaya tidak tercemar kerana Allah akan menghukum penzina baik yang bujang mahupun yang sudah berkahwin dan mengkhianati pasangannya. Ringkasan: Adalah penting untuk mengekalkan komitmen anda terhadap perkahwinan dan menghormati ikrar perkahwinan. Lindungi hubungan seks dalam perkahwinan anda. Bincang dengan satu sama lain tentang nilai dan prinsip yang penting dalam perkahwinan anda.


Contoh aplikasi harian: Luangkan masa setiap hari untuk menilai dan menghargai perkahwinan anda. Berhati-hati tentang cara anda berinteraksi dengan rakan atau rakan sekerja supaya anda tidak terjerumus ke dalam godaan. Jangan letakkan diri anda dalam situasi di mana anda mudah tergoda.


Doa: Tuhan, kami memohon bimbingan dan kekuatan-Mu untuk menjaga komitmen kami terhadap perkahwinan dan untuk menghormati ikrar perkahwinan kami. Bantulah kami untuk menghargai perkahwinan kami dan membina hubungan yang kukuh dan sihat. Kami ingin menjadi pasangan suami isteri yang setia dalam kehidupan seksual kami. Amin.


Kommentare


bottom of page