top of page

Sebab Mereka Diberkati Dan Diselamatkan


“….Merekalah yang akan diberkati dan diselamatkan TUHAN, dan dinyatakan tidak bersalah oleh Allah....…” Mazmur 24:5


Pemazmur menyatakan tentang sifat-sifat umat Allah yang boleh naik ke atas bukit Tuhan? Dan yang boleh berdiri pada tempat kesucian-Nya? Mereka adalah orang yang memiliki sifat-sifat seperti yang berikut:


“…mereka yang tidak melakukan yang jahat, yang suci hatinya, yang tidak memakai nama-Ku untuk menyembunyikan dustanya, dan tidak membuat janji-janji palsu, yang dapat naik ke atas Gunung Tuhan dan berdiri dan beribadat di Rumah Tuhan yang kudus.


Oleh kerana sifat-sifat hidup mereka yang berkenaan dihadapan Tuhan oleh itu mereka telah beroleh atau menerima berkat daripada TUHAN dan keadilan daripada Allah yang menyelamatkan mereka.

Dengan itu apakah yang harus kita lakukan untuk melayakkan kita untuk naik ke tempat yang tinggi di bukitNya, di mana Tuhan hadir dan menyatakan diri-Nya, agar kita dapat mengenal dan memiliki persekutuan yang intim dengan-Nya di dalam anugerah dan kemuliaan.


Apakah yang menyebabkan anda tidak dapat berada didalam hadirat Tuhan pada saat ini, oleh itu marilah kita menyelidiki hidup kita dihadap Tuhan, apakah hidup kita dikandalikan oleh dunia ini atau dikuasai oleh Roh Allah.


Doa: Bapa yang di surga, saya datang kepadaMu, memohon pengampunan daripadaMu sekiranya saya berdosa dan hidup tidak menyenangkan hati mu, bersih dan kuduskan saya agar saya layak dihadapanMu. didalam nama Tuhan Yesus saya berdoa amin.


Pr Patrick Taie

Comments


bottom of page