top of page

Tahun Baru: Kebangkitan Anak-Anak Tuhan dalam Melakukan Firman-Nya


Biarlah sabda Kristus menetap dalam dirimu dengan segala kekayaan dan kebijaksanaannya. Ajar dan nasihati satu sama lain dengan mazmur, lagu pujian dan nyanyian rohani, serta nyanyikanlah lagu rohani dengan rasa syukur kepada Allah dalam hatimu. Kolose 3 : 16


Di awal tahun baru ini, mari kita renungkan tema kebangkitan anak-anak Tuhan dalam melaksanakan Firman-Nya. Firman-Nya adalah sumber hikmat dan bimbingan dalam hidup kita, membimbing setiap langkah dengan cahaya-Nya.


Dalam doa kita, marilah kita memohon ketaatan dan kerelaan untuk menjadikan Firman Tuhan sebagai asas bagi setiap tindakan dan perkataan. Doa untuk kepimpinan rohani yang bijak dan sensitif, supaya gereja menjadi tempat di mana Firman Tuhan hidup dan memberkati.


Pada tahun baru ini, kita mencari kebangkitan rohani yang membawa impak sebenar dalam mempraktikkan Firman Tuhan dalam kehidupan peribadi dan komuniti. Semoga tahun ini menjadi era di mana kita, sebagai anak-anak Tuhan, bergerak dalam ketaatan dan kecemerlangan dalam melaksanakan Firman-Nya.


Doa Hari ini:

  1. Doa untuk Ketaatan kepada Firman: Berdoa agar kita akan hidup dalam ketaatan kepada Firman Tuhan setiap hari, membenarkan kebenaran-Nya membimbing dan membentuk kehidupan kita.

  2. Doa untuk Kehendak Syurga: Memohon agar kita diberi kepekaan terhadap kehendak Tuhan, agar setiap langkah yang kita ambil selari dengan perancanganNya.

  3. Doa untuk Pemimpin Bijaksana: Berdoa untuk pemimpin gereja dan pastor-pastor yang bijak, agar mereka boleh memimpin dan membimbing dengan Firman Tuhan sebagai asas.

Comments


bottom of page